Почетна
Фестивал науке (29. 3. 2018)
среда, 16 мај 2018 15:30
У нашој школи је 29. 3. 2018. године одржан Фестивал науке. Наставници су у оквиру својих стручних већа одабрали теме и примере који показују које се све науке крију иза распореда часова.
Ученици су својим вршњацима на занимљив и несвакидашњи начин демонстрирали експерименте из разних области и наука (математика, хемија, физика, географија, биологија, ТИО, роботика...).
Што се тиче језика који се уче у нашој школи (српски језик, српски као нематерњи, румунски, енглески и француски језик) ученици су могли да решавају осмосмерке, укрштене речи, споје делове пословица с темом пријатељства, поштовања, науке и тимског рада. Представници језика Вук Караџић, Михај Еминеску, Вилијем Шекспир и Мали Принц илустровали су језике кроз мултимедије и учење у савремено доба. Ученици су могли да решавају тестове и квизове на интерактивној табли која се налази у ТИО кабинету. Такође су добили и информације о томе које сајтове могу користити за учење језика, а такође и које апликације могу инсталирати на својим телефонима како би што лакше усвојили знање. Представљене су и књиге на српском језику из наше школске библиотеке, а такође и библиотека на енглеском која се налази у медијатеци наше школе.
Ученици су такође могли да науче шта је то QR код, како га могу направити и које садржаје он може да садржи (слику, текст, музику...).
Историја је представљена кроз временску линију која је обухватила све периоде од праисторије па све до данашњег дана. Ученици су на најбољи могући начин представили разне епохе кроз костиме, археолошка налазишта, предмете из разних историјских периода и мудре мисли и изреке знаменитих људи.
На Фестивалу науке значајно место су заузели и ученици 4. разреда наше школе, млади истраживачи, а такође и представници педагогије као науке. Млади истраживачи су изводили разне експерименте, а педагогија је представљена кроз тестове личности које су нам растумачили ученици 8. разреда.
Слика говори више од хиљаду речи. Погледајте слике и упознајте се с науком на занимљив начин.
 

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .