Почетна
Дан планете Земље
среда, 16 мај 2018 15:35
Обележен 19. 4. 2018. у ОШ „Жарко Зрењанин” у Банатском Новом Селу
Десетогодишњица обележавања Дана планете Земље у нашој школи протекла је у духу подизања еколошке свести деце, запослених и средине у којој живимо, а све је било подстакнуто многобројним активностима у које су укључени ученици и наставници школе.
Сходно својим годинама и знању, потрудили смо се да укључимо првенствено што више деце у реализацију обележавања овог догађаја. У преподневним сатима наши малишани из нижих разреда уређивали су школско двориште и заједно са старијим другарима из еколошке секције садили цвеће и дрвеће. У подне су деца из обе смене присуствовала изложби ученика нижих разреда, који су израдили скулптуре од материјала за рециклажу, као и модној ревији ученика виших разреда, такође модела од истог материјала.
За вечерње сате ученици осмог разреда су за своје мештане, родитеље и првенствено људе који се у селу баве пољопривредом, а том приликом је посебно позвано Удружење пољопривредника, припремили трибину под називом „Пољопривредници у служби заштите животне средине”, на којој се највише говорило о правилној употреби пестицида, хербицида и осталих хемијских средстава чије несавесно и нестручно коришћење може довести до несагледивих последица по здравље и живот првенствено нас који смо у самој близини штетног деловања таквих хемикалија, а наравно и уопште по животну средину.
Циљ целокупног дешавања првенствено је подизање еколошке свести код деце кроз развијање знања и критичког односа према свету који их окружује. Стицањем навика у односу на рециклажу и уштеду природних сировина и енергетску ефикасност у погледу очувања природе и њених ресурса, ученици се упућују на правилан однос према природи и заштити животне средине.
 

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .