Почетна
Конференција у склопу пројекта Савета Европе „Квалитетно образовање за све“
среда, 25 мај 2022 08:11
У оквиру пројекта Савета Европе „Квалитетно образовање за све“ наставнице Снежана Кнежевић и Мариана Карабаш присуствовале су обуци за менторе која се одржала у Сокобањи од 18. до 20. маја 2022. године.
Поред наставника наше школе обуци су у својству ментора присуствовали и представници основних и средњих школа из првог дела пројекта, као и представници нових школа које су се прикључиле на почетку другог циклуса овог пројекта. Школе су овог пута биле подељене у две групе. Прва група је обухватила менторе средњих школа и средње школе које су у пројекту почевши од другог циклуса. Друга група је обухватила менторе основних школа и нове основне школе укључене у пројекат од друге фазе. Обуци су присуствовали и представници Савета Европе, Министарства просвете, ЗВКОВ-а и ЗУОВ-а. Обуку за представнике основних школа је држао Недим Крајишник.
Први дан обуке за тренере био је посвећен подсећању на основе РОКДК и карактеристике доброг тренинга / обуке за наставнике.
Другог дана обуке било је речи о томе како се припремити за тренинг (комуникација и презентација, планирање активности, обликовање радних задатака и припрема материјала за обуку), израда плана тренинга за РОКДК. Завршна сесија другог дана била је посвећена примерима добре праксе. Наиме, свака школа је имала задатак да одабере и презентује три примера добре праксе које представљају уједно и активности садржане у акционом плану за ову школску годину.
Трећег дана ментори су заједно са својим школама ревидирали акционе планове за ову школску годину и кренули у израду нових акционих планова за школску 2022/23. годину.
Задатак наших ментора јесте да у року од месец дана израде акциони план са остатком тима наше школе за следећу школску годину. Тимови школа којима је наша школа ментор у пројекту, имају задатак да за следећу школску годину финализирају акциони план који ће накнадно бити послат менторима на ревизију. Ментори ће прегледати акциони план и сугерисати евентуалне измене или допуне. Потом се прелази на реализацију активности у старим и новим школама и благовремено извештавање о томе.
Циљ пројекта јесте подизање квалитета образовања подстицањем демократске културе у систему формалног образовања применом антидискриминаторских приступа заснованих на стандардима и пракси Савета Европе. Специфични циљеви пројекта јесу: 1. подизање нивоа знања и свести међу наставницима, ненаставним кадром, ученицима и локалним заједницама о концепту, политикама, пракси и добрима инклузивног образовања и демократске културе и 2. оснаживање капацитета школа да отклоне предрасуде и дискриминаторски приступ према рањивим групама.
 

Вакцинација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Информатор о раду

informator

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .