Почетна Професионална оријентација Учешће делегације наше школе на Светском Самиту „ЈА МОГУ“ 2023.
Учешће делегације наше школе на Светском Самиту „ЈА МОГУ“ 2023.
четвртак, 21 септембар 2023 05:19
Анастасија Поповић и Марија Бодрожић су, заједно са својим вршњацима и уз менторство Бранке Стјепановић и Снежане Кнежевић, радиле на пројекту „Како да учим ишта кад не једем ништа“ ( Kako da učim išta kad ne jedem ništa? OŠ "Žarko Zrenjanin" Banatsko Novo S"elo DFC 2023). Пројекат је уживао велику подршку ученика, родитеља и наставника, а све спроведене кораке пратили су Школски одбор, Савет родитеља, као и Месна заједница.
Design for Change (DFC) је 2009. године настао из уверења да деца нису беспомоћна, да је промена могућа и да уверења могу да је покрену. DFC је у свету више пута награђивани дечји глобални покрет који трансформише образовање деловањем на промене користећи поједностављени процес Design Thinking методологије. Од 2009. године, Design for Change је глобално обухватио више од два милиона деце и више од 76 000 наставника у преко 65 земаља – удруживши се како би развили и покренули више од 30 000 утицајних пројеката у својим заједницама.
I CAN Children’s Global Summit 2023 је платформа за децу из целог света да покажу своје идеје и способност покретања промена. Самит, такође, пружа прилику за лидере, едукаторе и инфлуенсере да се солидаришемо са децом и дамо им до знања да верујемо у њихову моћ да дизајнирају саосећајнију и одрживију будућност данас! На I CAN Children’s Global Summit 2023 ће се окупити деца из целог света да прославе и покажу ПРАВА решења, опипљив утицај деце на свет. Ова узбудљива прилика биће прослава коју воде деца, препуна инспиративних излагања ученика, панел сесија, мастерклас радионица, културних перформанси и забавних активности које обећавају импресивно искуство учења за СВЕ. Ученици и наставници из више од 40 земаља учествоваће на овом глобалном скупу у Ахмедабаду. Овогодишња тема конференције је „Локална промена – глобална промена“ која показује моћ деце да направе разлику у својим локалним заједницама и истиче да чак и мале локалне акције предузете од стране деце имају значајан утицај на свет око нас. Кроз подстицање и оснаживање деце да предузму акцију у локалној заједници можемо неговати осећање власништва и ангажовање за питања која су им битна. Ово заузврат може створити ефекат таласа позитивне промене који се протеже даље од њиховог непосредног окружења и има глобалне импликације.
Велико нам је задовољство што ће Анастасија Поповић, Марија Бодрожић и Снежана Кнежевић да буду део прославе I CAN Children’s Global Summit 2023. као амбасадорке Србије, али и наше општине и нашег малог Банатског Новог Села. Успеси наше школе чуће се надалеко, овог пута и заиста, а тамо одлазимо са жељом да све научено у Индији имплементирамо у нашој земљи након повратка у Србију.
Преузмите:
 

Вакцинација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Информатор о раду

informator

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .