Почетна Пројекти Трећи циклус пројекта „Квалитетно образовање за све”
Трећи циклус пројекта „Квалитетно образовање за све”
Наша школа наставља учешће у трећем циклусу пројекта под називом „Квалитетно образовање за све“ који се одвија у периоду 2022–2025. године.
Наставнице Снежана Кнежевић и Мариана Карабаш су присуствовале обуци за менторе која се одржала на Сребрном језеру у периоду од 30. 5. до 1. 6. 2024. године. Поред наставника наше школе, обуци су присуствовали и представници осталих 35 основних и средњих школа из првог и другог циклуса овог пројекта. Школе су овог пута биле подељене у две групе. Прва група је обухватила менторе средњих школа, а друга менторе основних школа. Обуци су присуствовали и представници Савета Европе, Министарства просвете, ЗВКОВ-а и ЗУОВ-а. Обуку су држали представници Центра за образовне политике.
Представљен је концепт наставка трећег дела пројекта који носи назив „Квалитетно образовање за све“. Фокус ће бити на родној равноправности у следећој школској години.
Наша школа наставља учешће у пројекту кроз нови акциони план који ће сачинити тим наше школе. Координатори нашег пројектног тима су наставнице Снежана Кнежевић и Мариана Карабаш. Чланови тима су Бранка Стјепановић, Габријела Комношан и Трезика Рошкулец.
Такође, наставнице које су присуствовале обуци имају задатак у овом делу пројекта да одаберу и менторишу пет основних школа у Јужно-банатском округу. Задатак наших ментора јесте да у току следеће школске године одрже састанак са по два представника свих пет одабраних школа, да представе пројекат и пренесу утиске члановима нових тимова. Потом ће их упознати са Референтним оквиром компетенција за демократску културу. Тимови ће изабрати три компетенције које ће имплементирати и развијати у наставне, ваннаставне и активности ван установе. Осмишљене активности ће чинити акциони план њихових школа за школску 2024/2025. годину. Акциони план ће накнадно бити послат менторима на ревизију. Ментори ће прегледати акциони план и сугерисати евентуалне измене или допуне истог. Потом се прелази на реализацију активности и благовремено извештавање о истим. Свака школа има задатак да осмисли манифестацију под називом „Дан образовања за демократску културу”.
Циљ пројекта је подизање квалитета образовања подстицањем демократске културе у систему формалног образовања применом антидискриминаторских приступа заснованих
на стандардима и пракси Савета Европе. Специфични циљеви пројекта су подизање нивоа знања и свести међу наставницима, ненаставним кадром, ученицима и локалним
заједницама о концепту, политикама, пракси и добрима инклузивног образовања и демократске културе и оснаживање капацитета школа да отклоне предрасуде и дискриминаторски приступ према рањивим групама.
 

Вакцинација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Информатор о раду

informator

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .