Фестивал науке (28. 2. 2023.)
Тема данашњег Фестивала науке била је „Вода у служби науке и наука у служби воде“. У холу школе, на клупама за излагање, ученици старијих разреда показали су своје радове на ову веома важну тему. Подсетили смо се важних лекција које смо учили у млађим разредима, а најважнија лекција коју не смемо заборавити је да без воде нема живота. Ученици су осмислили и брзи квиз са питањима на које бисмо сви морали да знамо одговоре.
Огледи које су ученици демонстрирали под менторством наставнице Габријеле Бузаџин су: облак у флаши, зашто лед плива, филтрирање као метода пречишћавања воде, мерење и поређење PH вредности воде и водених раствора, растворљивост супстанци у води, модел атома водоника и кисеоника, као и модел молекула воде, жабица „колико знаш о води?“. Ови узбудљиви хемијски експерименти водили су нас до закључака које ћемо дуго памтити.
Ученици 5. разреда из предмета Техника и технологија, а под менторством наставнице Биљане Максимовић, направили су макете и моделе средстава воденог саобраћаја, а ученици 6. разреда су израдили макете објеката хидроградње, док су ученици 7. разреда израдили моделе хидрауличних машина (дизалице и пресе). Организована је и оригами радионица на тему како од папира направити чамац, па је неколико ученика увежбано и брзо правило чамце од папира.
Наставница географије Бранка Стјепановић је задала задатак ученицима да израде паное на тему подземних вода и геотермалне енергије и да ученици разговарају и размењују знања са својим другарима на ове теме.
Наставнице енглеског језика Наташа Давидовић и Мариана Карабаш су задале задатак ученицима да израде паное на разне теме: кружење воде у природи, занимљивости о води, пословице на тему воде, морске животиње, као и географски појмови који се односе на водене токове, а све то како би обогатили своје усмено и писано изражавање,.
Ученици одељења III-1 и IV-1, заједно са својом наставницом српског као нематерњег језика Горданом Лазар, придружили су се нашем Фестивалу — припремили су питалице и загонетке у вези са водом.
Организовање оваквих догађаја у школи је од великог значаја јер негују љубав према науци и подстичу развој креативности. Уживајте у фотографијама и попијте чашу воде!
 

Вакцинација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Информатор о раду

informator

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .