Почетна Фото-галерија
Дан различитих култура
четвртак, 02 март 2017 13:47

Како учени људи имају обичај да кажу да време пролази онако како га неко доживљава, онда ми можемо рећи да је прво полугодиште за нама остало као неки бледуњави траг, који се се полако пред нашим кораком губи и нестаје, док ми хитро грабимо ка другој половини нашег друговања, радосно ишчекујући нове авантуре, нове анегдоте, нове занимљиве приче.

Питали смо се како ћемо те слободне дане искористити, куда бисмо – ако бисмо икуд и ишли – и дошли на идеју да сви заједно отпутујемо тамо где никада нисмо били. Зашто лепо не бисмо позвали свет код нас, да га натенане упознамо? Брже је, лакше је, а богами, и на ову скупоћу јефтиније.

Зато су наши ученици организовали Дан различитих култура, где смо могли да видимо, а и да пробамо све оно што нам свет доноси.

Уживали смо, уживајте и ви.

 
Дечја недеља (3. 10‒7. 10. 2016)
уторак, 25 октобар 2016 13:31
dn102016
Представници УП су са својим координаторима осмислили активности које су улепшале још једну Дечју недељу. Мото овогодишње дечије недеље јесте „Нећу да бригам, хоћу да се играм!” У складу с тим слоганом, понедељак и уторак су били посвећени музици и плесу. Наиме, ученици су сачинили листу песама које су се пуштале за време одмора.
У понедељак за време великог одмора представници УП су спремили и кореографију и играли уз њу у холу школе. Ученици виших разреда су били задовољни музичким освежењем и изразили молбу да се музика пушта за време одмора јер их опушта и осећају се лепо. Ученички парламент ће молбу размотрити са управом школе и надамо се и испунити очекивања ученика.
У уторак је такође организована и већ традиционална изложба кућних љубимаца у дворишту наше школе. Ову активност организовали су учитељи у сарадњи с наставницама биологије. Поред својих најближих и најдражих, деца су показала да много воле и животиње. Доказ су бројни кућни љубимци који су испунили школско двориште. Посетиоци су могли да уживају у умиљатости и лепоти куца, маца, корњача, папагаја, украсних голубова и кокошака, хрчкова итд. Целокупна слика је изазвала осмех на лицима родитеља, бака, дека и осталих посетилаца. Том приликом, чланови биолошке секције су поводом 4. октобра, Светског дана заштите животиња, прочитали реферате о овом празнику, о одговорном односу према животињама и о угрожености животиња због трговине и лова на њих. Дежурни чланови биолошке секције током целокупног трајања изложбе доносили су воду животињама, пре свега псима.
Среда је била посвећена анкети унутар одељењске заједнице „Фаца сам јер...”, која је имала за циљ да ученици заједно донесу суд о томе ко је најдуховитији, најкреативнији, најсналажљивији, нај-спортиста... Наиме, чланови УП су на седници осмислили категорије и сачинили анкету коју су спровели унутар својих одељења. По завршетку анкетирања, листе су предате координаторима, који су направили дипломе и исте поделили у петак уочи журке. Ученици су били поносни на своје дипломе и на врлине које поседују, а које су другови у одељењу препознали.
Четвртак је био дан за сређивање дворишта. Наиме, родитељи наших ученика су донирали школи палете и гуме (на молбу УП). Ученици су са својим наставницима и помоћним особљем од палета направили пет клупа, које су ошмирглали и офарбали. Чим време дозволи, украсићемо палете, а оне су већ постављене у школском дворишту, на задовољство свих. Од остатка палета направиће се полице за књиге за нови пројекат који смо осмислили, али држаћемо вас још мало у неизвесности. Гуме ћемо такође сећи и фарбати и направити клупице за седење и жардињере за цвеће. Ово је само први корак у сређивању и оплемењивању дворишта. Наставићемо да правимо клупе и разне друге креативне ствари на пролеће када нам време то и дозволи.
Часови су у четвртак били скраћени, а за време 6. часа наставници су одиграли одбојкашку утакницу са својим ђацима. Циљ је био дружење и позитивна атмосфера. У петак смо угостили ученике и ученице из Владимировца који су одиграли пријатељске утакмице с нашим ђацима у две спортске дисциплине: одбојка (девојчице) и фудбал (дечаци). Сви су се лепо забавили и навијали. Циљ ове активности је неговање добросуседских односа, фер-плеј и дружење деце. Наши ученици су били успешнији у обе дисциплине.
После часова је одржана и журка од 19 до 22 часа. Ученици су сачинили листе са песмама по одељењима. Дежурни наставници су били Јелена Богојевић, педагог, Тина Томашевић, Дијана Николић, Мариана Карабаш и Сања Гашпар, сервирка. Све је протекло у најбољем реду, а ученици су на најлепши могући начин прославили крај још једне Дечје недеље. Поред додељених диплома ученицима, што је резултат спроведене анкете „Фаца си јер...”, додељена је још једна диплома: наставници Мариани Карабаш, као захвалност ученика за сав труд, рад и залагање како би деци било лепо. Наставница је захвалила ученицима на громогласном аплаузу и одушевљено прихватила диплому. 
 
Дечја недеља
уторак, 11 октобар 2016 16:54

dn2016За нама је још једна Дечја недеља.  Утисци се још увек своде, а закључак се некако сам наметнуо, како нама, наставницима и наставном особљу, тако и родитељима, а понајвише нашим ученицима. Било је баш онако како и треба да буде, весело, занимљиво, маштовито, једном речју дечје.

У времену кад лоше вести натрпавају наш друштвени живот, прилика да се обележи овакав један догађај попут Дечје недеље не сме се пропустити. Зато је нама изузетно драго што са поносом  можемо рећи да наша школа традиционално сваке године обележава ову недељу низом занимљивих манифестација. Трчали смо, певали, играли се различитих, помало заборављених игара из прошлости, маскирали се и у боје природе обојили просторије школе, хвалили и поносно показивали наше мале кућне пријатеље, и на крају, нашим најмлађим другарима из првог разреда приредили леп и свечан дочек.

Људи кажу да време брзо пролази када је испуњено лепим стварима. И баш тако, прође и ова Дечја недеља, увек другачија, увек лепша од претходне. Нама остаје да је памтимо и да је се     сетимо када због дечјих несташлука заборавимо да је бити дете нешто најлепше на свету.

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 1 од 11

Јавне набавке

javne nabavke

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .