Почетна Фото-галерија
Завршна конференција пројекта Подстицање демократске културе у школама
четвртак, 21 март 2019 15:53
Дана 5.3.2019. године ужи тим наше школе, у саставу Јелена Богојевић, Снежана Кнежевић, Гордана Топић, Бранка Стјепановић и Мариана Карабаш, учествовао је на завршној конференцији у склопу пројекта Подстицање демократске културе у школама. Свечаност је одржана у Земунској гимназији. Присутнима су се обратили представници Савета Европе, Министарства просвете, Завода за унапређивање квалитета образовања и васпитања, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања и представници појединих школа учесница у пројекту. Поред претходно наведених присутни су били и представници Центра за образовне политике, а такође и чланови ужих тимова 20 пилот-школа које су узеле учешћа у пројекту. Главни закључак конференције јесте да је пројекат заиста успео и да су школе превазишле очекивања свих поменутих институција и дале мноштво креативног материјала који ће бити уобличен у публикацију и биће полазна тачка за наставак пројекта и ширење демократске културе у свим школама на територији Републике Србије. Све школе учеснице добиле су плакету, а такође и уверења за све чланове ужих и ширих тимова. Највећа добит за школе јесте пријатељство и умрежавање са различитим школама, дељење примера добре праксе и мноштво материјала који ће бити уврштен у редован план и програм како би се и даље подстицала демократска култура у школама.
 
 
Манифестација Мărţişor
четвртак, 21 март 2019 15:50
Ученици виших и нижих разреда наше школе у пратњи својих учитеља Маринеле Фрианц и Јонела Бабе учествовали су и ове године на традиционалној међународној манифестацији Марцишор. Дана 1. 3. 2019. у свечаној сали у Владимировцу сада већ традиционално обележена је манифестација Мărţişor 2019. по шести пут. Манифестацији су присуствовали ученици, родитељи и наставници из Алибунара, Владимировца, Локава, Селеуша, Барица, Ечке, Уздина, Банатског Новог Села, Николинаца, Вршца, а такође је учествовала и гимназија из Темишвара.
У ведрој атмосфери сви присутни су се упознали са специфичностима народних ношњи и обичаја румунског и српског народа са ових простора, а могли су се пробати и традиционални специјалитети са овог поднебља.
У нашој школи су ученици и наставници симболично обележили овај празник. Наставница Биљана Бека је са својим ученицима на часовима ликовне културе израдила традиционалне брошеве који представљају веснике пролећа. Ученици су на часовима српског језика исписали рецитације и песме о пролећу и украсили пано у нашој школи.
 
 
Божићни концерт у нашој школи
четвртак, 21 март 2019 15:46
У нашој школи је 20. 12. 2018. године са почетком у 12 часова одржан Божићни концерт „Christmas Carols”, који су организовале наставнице енглеског језика Анела Потежица и Мариана Карабаш, а песме су извели ђаци нижих разреда наше школе. Ученицинижих разреда су том приликом украсили хол наше школе честиткама, украсима, поклонима и јелком. Наставници Стручног већа за језик, културу и књижевност (Наташа Давидовић, Тина Томашевић, Ана Меда, Далиборка Савић Ђорђевић и Жељко Влајковић) са ученицима виших разреда такође су израдили пригодне честитке на енглеском, српском и француском језику. Концерту су присуствовали наставници, ученици и родитељи наше школе. По завршеном концерту, сви присутни су могли да се засладе медењацима инспирисаним темом Божића које су наши ђаци са својим мамама претходно припремили.
 
 
 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 1 од 13

Вакцинација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Информатор о раду

informator

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .