Почетна O школи Запослени Стручно усавршавање
Семинар „ Креативност у настави као фактор успешног учења“
Самовредновањем области рада школе – пре свега области „Настава и учење“, али и усклађивањем са компетенцијама препознатим као релевантним за пројекат „Подстицње демократске културе у школама“, педагошки колегијум школе одабрао је семинар за све запослене на тему креативности у настави ради унапређења и богаћења наставног процеса. Одабран је семинар под каталошким бројем 404 „Креативност у настави као фактор успешног учења“ (компетенција К2, приоритет 1). Семинар је акредитован (ЛИНК), а општи циљеви програма јесу унапређивање знања и вештина потребних наставницима за реализовање креативне наставе и индивидуализованог приступа у раду са ученицима зарад ефикаснијег подучавања и учења, као и подршке развоју креативних потенцијала ученика.
Активност реализована 9. и 10. 12. 2017.
 
„Професионална оријентација у основној школи – пример програма“
На Филозофском факултету Универзитета у Београду 29. и 30. Септембра 2017. године организован је стручни научни скуп под називом „ВасПИТАЊЕ данас”, на којем је педагог школе Јелена Богојевић излагала стручни рад на тему „Професионална оријентација у основној школи – пример програма“. Скуп су организовали Педагошко друштво Србије и Одељење за педагогију и андрагогију Филозофског факултет у Београду у оквиру Сусрета педагога (ЛИНК). Приказани стручни рад објављен је у у електронском издању Зборника радова. Презентацију са скупа можете преузети у прилогу.
 
Прилог:
 
 
Нове технологије у настави – примена платформе Едмодо у настави српског језика
Електронске платформе сличне Фејсбуку и другим друштвеним мрежама већ се увелико користе у настави у свету и код нас. Тим поводом је наставница Силвана Новаковић, иначе професор српског језика, одржала 19. априла у 12 сати презентацију једне такве платформе, коју већ неколико месеци развија и користи са ученицима виших разреда. Презентацији су присуствовали учитељи и наставници, као и педагог и директор Школе. Том приликом је наставница Силвана показала начин вођења ученичке мреже, укључивање/логовање ученика и комуникацију која се том приликом може развити на платформи Едмодо. Такође је представила и нове могућности учења и вежбања преко интернета, различитих сајтова и апликација, али и функционисање електронских тестова, које ученици већ увелико користе.
Презентације платформе налази се на ОВОМ линку.
 
 


Вакцинација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Информатор о раду

informator

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .