Почетна Професионална оријентација
Професионална оријентација - школска 2019/2020. година
петак, 10 јануар 2020 16:22
Педагог наше школе Јелена Богојевић 15. 11, 3. 12. и 4. 12. 2019. године је заједно са одељењским старешинама одржала три родитељска састанка у осмом разреду. На састанцима је приказала презентацију са темом професионалне оријентације и уписа ученика у средњу школу. Презентација је имала за циљ упознавање родитеља са програмом одељењског старешинства који обухвата и професионалну оријентацију. План се састоји од низа радионица које ученици осмог разреда реализују на часовима одељењске заједнице заједно са својим старешинама. Такође се скреће пажња родитељима на правила и услове уписа у средњу школу. Родитељи се упознају како са системом бодовања успеха ученика тако и са системом бодовања пријемног испита. Презентација такође садржи и линкове који воде до тестова с пријемног испита из претходних година, приручник о професионалној оријентацији и план и програм ЧОС-а за осми разред, водич за основце, правилник о програму завршног испита у основном образовању и васпитању, правилник о упису ученика у средњу школу, пример листе жеља и документ о здравственим условима које ученици треба да испуне за одређене профиле. На крају презентације родитељи су обавештени да ће презентација бити на званичном сајту наше школе и Фејсбук страници како би била доступна свима.
 
 
Технике учења
понедељак, 20 фебруар 2017 14:49

Погледајте:

1. Технике учења (презентација)

 
Професионална оријентација
среда, 07 децембар 2016 11:55
Дана 26.10. 2016. године представници осмог разреда присуствовали су јавном часу глуме у оквиру професионалне оријентације. Јасмина Вечански је заједно са својим бившим и садашњим члановима драмског студија покушала да дочара свет глуме кроз покрет и живу реч. Циљ ове посете био је упознавање ученика са техникама глуме које ће моћи да употребе на часовима професионалне оријентације.
Педагог наше школе Јелена Богојевић је 3. 11. 2016. године на родитељским састанцима осмог разреда одржала презентацију са темом професионална оријентација и упис ученика у средњу школу. Презентација је имала за циљ упознавање родитеља са програмом одељењског старешинства који обухвата и професионалну оријентацију. План се састоји од низа радионица које ученици осмог разреда реализују на часовима одељењске заједнице заједно са својим старешинама. Такође се скреће пажња родитељима на правила и услове уписа у средњу школу. Родитељи се упознају како са системом бодовања успеха ученика тако и са системом бодовања пријемног испита. Презентација такође садржи и линкове који воде до тестова с пријемног испита из претходних година, приручник о професионалној оријентацији и план и програм ЧОС-а за осми разред, водич за основце, правилник о програму завршног испита у основном образовању и васпитању, правилник о упису ученика у средњу школу, пример листе жеља и документ о здравственим условима које ученици треба да испуне за одређене профиле. На крају презентације родитељи су обавештени да ће презентација бити на званичном сајту наше школе и Фејсбук страници како би била доступна свима.
 
Прилог
четвртак, 10 новембар 2016 08:04
Преузмите:
 
 
Посета Хемијском факултету у Београду
уторак, 17 мај 2016 06:03

Ученици 7. и 8. разреда наше школе су 7. 5. 2016. године, заједно са својим наставницима, посетили Отворене лабораторије на Хемијском факултету у Београду. Отворене лабораторије су акција Волонтерског  центра студената Хемијског факултета коме је циљ унапређење знања и вештина ученика основних и средњих школа у Србији ради промоције хемијске науке у школама. Посету смо започели у музеју, где смо сазнали много о историји хемије у Србији и о великанима српске хемије. Потом смо прошетали до лабораторије бр. 577, где су наши ученици користили лабораторијски прибор, посуђе и основне инструменте. На крају су нам наши драги домаћини, студенти Јелена, Слађана, Александар и Стефан, изводили огледе кроз које су нам хемију приказали на занимљив начин. 

 
« ПочетакПретходна12СледећаКрај »

Страна 1 од 2

Вакцинација

wpeuprava

Дуално образовање

dualno-baner

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .