У посети 64. Међународном сајму књига у Београду
четвртак, 31 октобар 2019 12:15
У календару културних дешавања наше школе централно место крајем октобра већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Ова регионално највећа манифестација посвећена књизи бави се промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних и друштвених питања. Сајам књига сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче који представљају своја стара издања и актуелну продукцију. Важно обележје Сајма књига јесте и пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, округле столове и трибине, учесници стручној и широј публици представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу.
Представници Ученичког парламента заједно са својим наставницима посетили су Сајам књига у уторак 22. 10. 2019. Том приликом су купили књиге које ће обогатити и донети нова сазнања о свету у којем живимо.
 
Како смо обележили Светски дан здраве хране (16. 10. 2019. године)
четвртак, 31 октобар 2019 12:09
Светски дан здраве хране обележава се широм света сваке године 16. октобра.
Организација уједињених нација за храну и пољопривреду – ФАО установила је овај датум 1981. године као Светски дан здраве хране, у циљу подизања свести о стварању света без гладних.
Циљ обележавања овог дана јесте информисање најшире јавности о важности здраве хране и правилних прехрамбених навика, као и формирање исправних ставова, посебно код младих и код деце.
Чланови Ученичког парламента и биолошке секције за време другог часа припремили су воћне салате и сервирали исте у холу наше школе за време великог одмора. На паноима су били постављени постери у вези са здравом храном и ученици су могли да се информишу о томе која храна спада у здраву а која у нездраву, шта подразумева здрав стил живота, како се здраво хранити, колико је значајна физичка активност за здравље људи и друге битне чињенице које могу да допринесу нашем здрављу и дуговечности.
 
Дечја недеља
четвртак, 31 октобар 2019 12:03

Погледајте програм>>

Погледајте фотографије>>

 
« ПочетакПретходна12345678910СледећаКрај »

Страна 1 од 24

Школски часопис

skolski casopis

Јавне набавке

javne nabavke

Контактирајте нас

kontakt2

Телефон/факс: 013 615 003

E-mail: zarkoz@panet.rs 

Више информација>>>Последње вести

Најчитаније

Посетите

Списак запослених
Родитељи
Фото-галерија
Пројекти
Јавне набавке
Школски часопис

Основна школа "Жарко Зрењанин", Банатско Ново Село . Израда сајта: Учасофт .